Herinner je je die momenten dat je als kind uren kon spelen, de tijd vergat? Als we opgroeien en ouder worden verleren we vaak om te spelen. Simpelweg omdat het niet meer geaccepteerd wordt door onze omgeving, of doordat we ons er de tijd niet meer voor geven.

Wanneer heb je voor het laatst een kussengevecht gehouden? Met een kopje thee in de zon gezeten, even genikst, een boek gelezen voor je plezier, iets gedaan omdat je het leuk vond? Wanneer heb je voor het laatst een impuls gevolgd die je plezier heeft gegeven?

Wellicht is dit al even geleden, en ervaar je juist spanning en stress in het dagelijks leven. Spelen helpt je om je meer ontspannen te voelen, het vergroot je probleemoplossend vermogen en draagt bij aan een beter welbevinden. Je zou het kunnen zien als sporten.

Bij Praktijk Speelkracht maken we van spelen een sport, en bieden we je graag op een laagdrempelige manier de module spelen is helen aan.

 

Ervaar je spanning en heb je last van stress?

Ben jij tussen de 20 en 45 jaar en wil je op een laagdrempelige manier werken aan:

 • Je meer ontspannen voelen
 • Grenzen leren aangeven?
 • Inzicht krijgen in eigen patronen?
 • Hulp leren vragen?

Zodat je lekkerder in je vel zit en je bewust wordt van je eigen wensen en behoeften?

Dan is de module spelen is helen iets voor jou!

De module spelen is helen bestaat uit zes bijeenkomsten van 90 minuten. Je werkt in een kleine groep mensen aan meer ontspanning. Er wordt in de groep aandacht besteed aan de werking van spanning en stress in je lijf. Daarnaast worden er gedurende de zes weekse module verschillende werkvormen aangeboden die je meer ontspanning zullen laten ervaren waardoor je meer veerkracht ontwikkeld en meer speel- en beweegruimte kunt krijgen, zodat jij met nieuwe energie de zomervakantie tegemoet gaat.

 

Waar, wanneer, hoe?

Bij aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, deze zal persoonlijk met jou worden ingepland.

De module vindt plaats op:

 • Bijeenkomst 1: 7 juni 2023: 15:00 – 16:30 uur
 • Bijeenkomst 2: 14 juni 2023: 15:00 – 16:30 uur
 • Bijeenkomst 3: 21 juni 2023: 15:00 – 16:30 uur
 • Bijeenkomst 4: 28 juni 2023: 15:00 – 16:30 uur
 • Bijeenkomst 5: 5 juli 2023: 15:00 – 16:30 uur
 • Bijeenkomst 6: 12 juli 2023: 15:00 – 16:30 uur

Je wordt ontvangen met een kopje thee of koffie en gedurende de bijeenkomsten zal er gezorgd worden voor voldoende drinken en wat lekkers.

De module wordt aangeboden vanuit Praktijk Speelkracht, dramatherapie Groningen en vindt plaats in de stad Groningen. De module wordt in het Nederlands gegeven.

 

De kosten

 • Meld je je aan voor 12 april dan betaal je eenmalig (voor de gehele module) €60,00
 • Meld je je aan vanaf 12 april dan betaal je eenmalig (voor de gehele module) €80,00
 • Wil je annuleren? Als je annuleert binnen een maand voor de start, vanaf 7 mei 2023 (we starten 7 juni), krijg je 50% van je eigen bijdrage terug. Wanneer je een week voor de start annuleert ontvang je geen restitutie.
 

Aanmelden

Meld je vrijblijvend aan voor een kennismakingsgesprek via info@praktijkspeelkracht.nl en start deze zomer met de module spelen is helen. Je kunt je aanmelden tot 1 juni 2023 door een mailtje te sturen. 

Let op: deze module is geen therapie of vervanging daarvoor. Wel is het een manier om via werkvormen beter in je vel te zitten en bewust te worden van eigen wensen en behoeften. Wil je vrijblijvend meer informatie? Je mag altijd een mailtje sturen als je meer wilt weten.