(Hiep)Hoi! Ik ben Irene de Bel en ik ben de trotse eigenaar van Praktijk Speelkracht. Van jongs af aan had ik de droom om mijn eigen praktijk op te zetten. Een plek waar mensen zichzelf kunnen en mogen zijn. Een plek waar ruimte is voor alle gevoelens: verdriet, angst, boosheid, jaloezie, blijdschap, euforie en alles wat daartussen zit en bij komt kijken. Een plek waar veiligheid is om al deze gevoelens te ontdekken en in spel samen op avontuur te gaan om zo in je eigen kracht te staan. Praktijk Speelkracht is de plek waar spelen, spel en kracht samenkomen. In spel op zoek naar jouw kracht. De praktijk startte in 2016 en ik ben nog steeds iedere dag blij dat ik hier mensen mag helpen.

Ik ben afgestudeerd als dramatherapeut aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Ik studeerde af met een onderzoek naar rouw- en verliesverwerking en maakte dit tijdens en na mijn bachelor mijn specialisatie. Na het behalen van mijn bachelor heb ik door de jaren heen verschillende bij- en nascholing gevolgd op het gebied van rouw en verlies, trauma, hoogsensitiviteit, systeemtherapie, schematherapie, relatietherapie en developmental transformations: een unieke methode binnen dramatherapie die je leert omgaan met de instabiliteit van het leven.
Ik ben een gevoelsmens, puur, dynamisch, positief, ambitieus en gedreven. Om de droom die ik ooit had werkelijk te maken, voelt heel goed. Ik heb liefde voor mijn vak en voel me bevoorrecht om het vak te beoefenen wat ik altijd gekoesterd heb.

Ik houd van het leven, maar weet ook dat het leven niet iets vanzelfsprekends is, daarom kies ik er bewust voor om krachtgericht te werken waarin het vergroten van je eigen veerkracht centraal staat. Als dramatherapeut heb ik oog voor de verbinding op fysiek, cognitief en emotioneel vlak. Ik ben ervan overtuigd dat denken, voelen en handelen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 

Irene de Bel

Hallo daar!

Mijn naam is Josien Miedema en met veel enthousiasme wil ik met jullie delen dat ik per januari 2024 het team van Praktijk Speelkracht kom versterken als dramatherapeut!

In 2020 ben ik begonnen met mijn oriëntatie stage bij Praktijk Speelkracht. Met fascinatie en nieuwsgierigheid zette ik mijn eerste stappen in de praktijk. Dit was de eerste keer dat ik wat ik had geleerd en gelezen had ging in de praktijk ging ervaren onder begeleiding van Irene. Met deskundigheid gecombineerd met passie heeft Irene mij de kneepjes van het vak laten zien maar mij vooral geïnspireerd en geënthousiasmeerd. ‘Dit is wat ik wil gaan doen’ waren mijn gedachtes na het afronden van mijn oriëntatie stage. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring kunnen opdoen op verschillende stageplekken, onder andere, in het mbo-onderwijs bij Rebound Leeuwarden en het Reizende Koffertje in Harlingen. Ik heb op deze plekken mogen leren wat het werk van een dramatherapeut inhoudt, heb ik zelf dramalessen aan scholieren gegeven en heb ik cliënten met verschillende hulpvragen zelfstandig leren behandelen. In juni heb ik bij Praktijk Speelkracht een module aangeboden die zich richt op verminderen van stress en burn-out klachten en heb ik mij mogen verdiepen in passende methodieken die hierop aansluiten.

 

Als dramatherapeut vind ik het belangrijk om een veile omgeving te creëren waarin ik samen met jou op zoek ga naar een passende manier van werken die bij jou en je hulpvraag past. We leven in een gehaaste wereld waarin er continu wordt gevraagd van ons als mens om ons aan te passen en mee te bewegen. Dit kan af en toe best lastig zijn, door middel van drama therapeutische werkvormen ben ik altijd op zoek naar het spelen met het ‘onspeelbare’. Dit doe ik aan de hand van mijn open blik een vleugje humor. En daarnaast probeer ik ook stil te staan en om mij heen te kijken, met mijn ogen open en te ervaren wat er op dat moment speelt. Ik vind het fijn om te werken vanuit intuïtie en gevoel en wordt vaak gekenmerkt door mijn enthousiaste houding.

 

Om mijzelf als dramatherapeut steeds blijven te ontwikkelen heeft Irene heeft mij uitgenodigd om aan te sluiten bij intervisie, die wordt aangeboden vanuit de praktijk, te volgen samen met andere deskundige dramatherapeuten. Tijdens intervisie wordt er casuïstiek ingebracht en besproken, werkvormen gedeeld en worden er persoonlijke vraagstukken aan het licht gebracht. Ook leer ik door middel van bijscholing probeer ik mij als dramatherapeut verder te ontwikkelen kennis te vergaren op verschillende gebieden. 

Hoihoi,

Mijn naam is Lise Pekel en ik ben derde jaars student van de opleiding Dramatherapie. En vanaf februari ben ik gestart aan mijn jaarstage bij praktijk Speelkracht. Ik ben vanaf nu dan ook drie dagen in de week te vinden in de praktijk.  

Toen ik een klein meisje was hield ik me al bezig met alles wat maar met creativiteit te maken heeft: Zingen, dansen, toneelspelen en nog veel meer. Na het behalen van mijn TL diploma ben ik dan ook naar een Musical academie gegaan en heb ik hier mijn diploma gehaald. Maar al snel merkte ik dat het concurreren aan anderen niet voor mij was weg gelegd. En ik mijn liefde voor theater en muziek wilde inzetten voor het maken van verbinding met anderen. Na een zoektocht van een jaar kwam ik terecht bij de opleiding tot dramatherapeut. En hier vielen al mijn puzzelstukjes in elkaar. 
Ondertussen zijn we al meer dan 2,5 jaar verder en ga ik nu beginnen aan mijn afstudeerfase. 
Ik ben dan ook erg enthousiast dat ik mijn stage hier mag gaan lopen en om hier nog meer te gaan leren over de pracht van het vak. Mocht je nog meer over mij willen weten of een praatje maken, spreek me gerust aan!

Grappige feitjes over mij:
-     Ik ben erg bang voor grote vogels!
-     Toen ik klein was verzorgde ik altijd optredens voor de visite.

lise