(Hiep)Hoi! Ik ben Irene de Bel en ik ben de trotse eigenaar van Praktijk Speelkracht. Van jongs af aan had ik de droom om mijn eigen praktijk op te zetten. Een plek waar mensen zichzelf kunnen en mogen zijn. Een plek waar ruimte is voor alle gevoelens: verdriet, angst, boosheid, jaloezie, blijdschap, euforie en alles wat daartussen zit en bij komt kijken. Een plek waar veiligheid is om al deze gevoelens te ontdekken en in spel samen op avontuur te gaan om zo in je eigen kracht te staan. Praktijk Speelkracht is de plek waar spelen, spel en kracht samenkomen. In spel op zoek naar jouw kracht. De praktijk startte in 2016 en ik ben nog steeds iedere dag blij dat ik hier mensen mag helpen.

Ik ben afgestudeerd als dramatherapeut aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Ik studeerde af met een onderzoek naar rouw- en verliesverwerking en maakte dit tijdens en na mijn bachelor mijn specialisatie. Na het behalen van mijn bachelor heb ik door de jaren heen verschillende bij- en nascholing gevolgd op het gebied van rouw en verlies, trauma, hoogsensitiviteit, systeemtherapie, schematherapie, relatietherapie en developmental transformations: een unieke methode binnen dramatherapie die je leert omgaan met de instabiliteit van het leven.
Ik ben een gevoelsmens, puur, dynamisch, positief, ambitieus en gedreven. Om de droom die ik ooit had werkelijk te maken, voelt heel goed. Ik heb liefde voor mijn vak en voel me bevoorrecht om het vak te beoefenen wat ik altijd gekoesterd heb.

Ik houd van het leven, maar weet ook dat het leven niet iets vanzelfsprekends is, daarom kies ik er bewust voor om krachtgericht te werken waarin het vergroten van je eigen veerkracht centraal staat. Als dramatherapeut heb ik oog voor de verbinding op fysiek, cognitief en emotioneel vlak. Ik ben ervan overtuigd dat denken, voelen en handelen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

 

 

Irene de Bel

Hallo daar!

Mijn naam is Josien Miedema en ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Dramatherapie in Leeuwarden. Met enthousiasme kondig ik graag aan dat ik in 2022-2023 mijn afstudeeronderzoek ga doen bij Praktijk Speelkracht onder begeleiding van Irene de Bel. Graag wil ik jullie meenemen in wat mij drijft als dramatherapeut, de verbinding met de praktijk, mijn ervaringen van de afgelopen jaren en waar ik mijn onderzoek op zal gaan richten.

In 2020 ben ik begonnen met mijn oriëntatie stage bij Praktijk Speelkracht. Met fascinatie en nieuwsgierigheid zette ik mijn eerste stappen in de praktijk. Dit was de eerste keer dat ik wat ik had geleerd en gelezen had ging in de praktijk ging ervaren onder begeleiding van Irene. Met deskundigheid gecombineerd met passie heeft Irene mij de kneepjes van het vak laten zien maar mij vooral geïnspireerd en geënthousiasmeerd. ‘Dit is wat ik wil gaan doen’ waren mijn gedachtes na het afronden van mijn oriëntatie stage. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring kunnen opdoen op verschillende stageplekken, onder andere, in het mbo-onderwijs bij Rebound Leeuwarden en het Reizende Koffertje in Harlingen. Ik heb op deze plekken mogen leren wat het werk van een dramatherapeut inhoudt, heb ik zelf dramalessen aan scholieren gegeven en heb ik cliënten met verschillende hulpvragen zelfstandig leren behandelen.

Ondanks mijn stageplekken op verschillende plekken in verschillende steden heb ik altijd (met veel plezier) in contact gestaan met de praktijk. Irene heeft mij uitgenodigd om aan te sluiten bij intervisie, die wordt aangeboden vanuit de praktijk, te volgen samen met andere deskundige dramatherapeuten. Tijdens intervisie wordt er casuïstiek ingebracht en besproken, werkvormen gedeeld en worden er persoonlijke vraagstukken aan het licht gebracht.

In september 2022 zijn Irene en ik onder het genot van een kop thee bij elkaar gekomen en is er weer een samenwerking tot stand gekomen wat betreft mijn afstudeeronderzoek. Waar ik jullie graag in mee wil nemen. Thema’s die het onderzoek zullen bevatten zijn onder andere; ontspanning, zelfzorg en spelen. En vooral dat laatste is een onderwerp wat mij als ‘volwassene’, ja dat lees je goed, interesseert. Vaak hebben mensen een associatie met spelen als; kinderachtig of ‘dat doe je als kind’. De volwassen mens is bezweken onder werkdruk, hoge werkprestaties, studiedruk. Er ontstaan allerlei verantwoordelijkheden bij het volwassen bestaan. Maar hoe zorg jij dat jij als volwassene ontspant en je spelende kind weer opzoekt? Hoe kan dramatherapie hier een ‘rol in spelen’? Naast deze vragen zullen er meer vragen worden gesteld wordt en ideeën worden gesmeed. Op de Instagram pagina kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. En wie weet tot ziens!