Aanmelding

Als je je aanmeldt bij Praktijk Speelkracht, nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis. Ik vind het namelijk belangrijk dat je een therapeut vindt die bij je past, omdat ik geloof dat dit een grote impact heeft op de kans van slagen van een behandeling en het vertrouwen dat je daarin hebt. Ik stuur je na de aanmelding een kennismakingsformulier. Jij neemt het ingevuld mee naar de kennismaking. Na afloop van de kennismaking krijg je bedenktijd, zodat je er goed over na kunt denken of dit de plek is waar je geholpen wilt worden. Na een paar dagen neem ik contact met je op om te kijken of ik wat voor je kan betekenen.

Behandeling

Als je wilt starten met dramatherapie schrijf ik een behandelplan met jouw doelen en een behandelovereenkomst. Ik vraag je om deze te ondertekenen. Na het tekenen van jouw behandelplan en behandelovereenkomst start de behandeling. Behandeltrajecten duren bij Praktijk Speelkracht, afhankelijk van de hulpvraag, gemiddeld een half tot een heel jaar. Een sessie duurt 60 tot 90 minuten en is vaak één keer per week. Tussentijds evalueren we samen jouw voortgang en doelen, stellen bij waar nodig en ronden we jouw traject samen af met een eindevaluatie.

Bij Praktijk Speelkracht kun je terecht als je vastloopt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je vastloopt door ingrijpende gebeurtenissen, traumatische ervaringen, maar bijvoorbeeld ook doordat je je gevoel niet begrijpt of depressieve gevoelens hebt.
Het is mijn streven om jou verder te helpen door interne processen inzichtelijk te maken. Deze interne processen gaan dan over hoe je denkt, wat voor gevoel daarbij past en wat voor gedrag je daarbij uit. Door deze processen inzichtelijk te maken ontstaat er begrip en ruimte om nieuw, gezond, gedrag te ontwikkelen en daarin ook je gevoel en gedachtes mee te nemen.