Hulpvragers die vóór 1 april 2022 zijn ingeschreven bij Praktijk Speelkracht kunnen een volledige vergoeding vanuit de jeugdwet ontvangen t/m 31 december 2022. Daarna komt deze vergoedingsmogelijkheid te vervallen.

 

Vanaf 1 april 2022 is er bij Praktijk Speelkracht geen vergoeding vanuit de jeugdwet beschikbaar. Dit betekent dat hulpvragers die zich vanaf 1 april 2022 aanmelden en inschrijven, de behandeling zelf moeten betalen. In sommige gevallen is er een gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering beschikbaar. Het sessie tarief bedraagt  100,- euro, een (vrijblijvende) kennismaking is gratis. Afhankelijk van de zorgverzekering van de hulpvrager is er een (gedeeltelijke) vergoeding beschikbaar voor vaktherapie. Dramatherapie valt onder ‘vaktherapie’ en daarmee onder de alternatieve geneeswijzen. Praktijk Speelkracht is aangesloten bij de FVB. In dit overzicht zie je welke aanvullende zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding beschikbaar stellen voor vaktherapeuten die zijn aangesloten bij de FVB.

 

Wanneer tijdens de behandeling blijkt dat een andere vorm van (vak)therapie wenselijk is, zorg ik indien nodig voor een trajectovername binnen mijn netwerk. Ik werk nauw samen met KleurSpel een lokale jeugdhulp-/zorg aanbieder. Op deze manier ontstaan er korte lijnen binnen ons netwerk, is en blijft de hulpvrager in beeld wanneer deze bij ons in zorg komt. Ik werk met deze zorg aanbieders samen in een multidisciplinair construct en kan overleg plegen of (intern) doorverwijzen indien nodig, zodat de hulpvrager de hulp krijgt die nodig is.