Aanmelding

Als je je aanmeldt bij Praktijk Speelkracht, nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis. Ik vind het namelijk belangrijk dat je een therapeut vindt die bij je past, omdat ik geloof dat dit een grote impact heeft op de kans van slagen van een behandeling en het vertrouwen dat je daarin hebt. Ik stuur je na de aanmelding een kennismakingsformulier. Jij neemt het ingevuld mee naar de kennismaking. Na afloop van de kennismaking krijg je bedenktijd, zodat je er goed over na kunt denken of dit de plek is waar je geholpen wilt worden. Na een paar dagen neem ik contact met je op om te kijken of ik wat voor je kan betekenen. Wanneer je het prettig vindt, mag je een ouder of verzorger meenemen naar de kennismaking.

Behandeling

Als je wilt starten met dramatherapie, dan heb je een verwijsbrief van je huisarts of je jeugdconsulent van je gemeente nodig. Met de verwijsbrief vraag ik een beschikking aan bij de gemeente zodat jouw traject vergoed kan worden vanuit de jeugdwet. Zodra de beschikking rond is kunnen we van start. Dit duurt meestal één a twee weken. Daarna ben je in behandeling, vaak duren de behandeltrajecten 25 weken tot 1 jaar. Een afspraak duurt 60 tot 90 minuten en is meestal één keer per week. Aan het begin van jouw behandeltraject schrijf ik een behandelplan met doelen en de behandelovereenkomst. Samen met jou (en eventueel je ouder/verzorger) bespreken we tussendoor hoe het gaat en doen we een eindevaluatie (nabespreking) om ervoor te zorgen dat we samen jouw doelen behalen.

Bij Praktijk Speelkracht kun je terecht als je vastloopt. De reden van vastlopen kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld dooringrijpende gebeurtenissen, traumatische ervaringen maar bijvoorbeeld ook doordat je je gevoel niet begrijpt of depressieve gevoelens hebt.

Ik wil jou graag verder helpen door te onderzoeken wie je bent en wat je doet. We denken samen na over hoe je denkt, wat voor gevoel daarbij past en wat voor gedrag je daarbij uit. Door deze processen inzichtelijk te maken ontstaat er begrip en ruimte om nieuw, gezond gedrag te ontwikkelen en daarin ook je gevoel en gedachtes mee te nemen.

Samenwerkingspartners & Vergoedingen

Vanaf 1 april 2022 is het voor nieuwe aanmeldingen onder de 18 jaar helaas niet meer mogelijk om een vergoeding vanuit de jeugdwet te ontvangen. Nieuwe aanmeldingen zullen de dramatherapie zelfstandig moeten betalen, en kunnen in sommige gevallen een gedeeltelijke vergoeding krijgen vanuit de zorgverzekering of vanuit het PGB. 

 

Tarieven zelfstandige dramatherapie

 

Een kennismaking bij Praktijk Speelkracht is altijd vrijblijvend en gratis.

  • Individuele dramatherapie sessie: 100,-

Dramatherapie wordt door een aantal zorgverzekeraars vanuit een aanvullend pakket (gedeeltelijk) vergoed. Dramatherapie valt dan onder vaktherapie en daarmee onder de alternatieve geneeswijzen. Ik ben aangesloten bij de FVB. Wil je weten of jij een (gedeeltelijke) vergoeding kunt krijgen vanuit je zorgverzekering? Kijk dan op zorgwijzer.nl en zoek jouw verzekering + pakket op. Staat er onder de voorwaardes: ‘Alleen via FVB’ of wordt er geen voorwaarde genoemd? Je kunt dan een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen vanuit jouw aanvullend pakket.

Na afloop van iedere afspraak kun je met de pin betalen. Als je wilt, krijg je een factuur. Deze kun je zelf indienen bij je zorgverzekeraar. Als er een (gedeeltelijke) vergoeding beschikbaar is, betaalt de zorgverzekeraar dit aan jou uit.

NB. Afspraken die binnen 24 uur voor aanvang worden afgemeld, worden voor 50% in rekening gebracht.