Blog

maandag 2 september 2019

De zomer(vakantie) is bijna voorbij, de dagen worden al korter en het werk of opleiding, school van de kinderen, sport en allerlei andere verplichtingen staan al weer voor de deur. Het is nog maar zo'n twee maanden geleden dat de eindeloos lijkende zomer begon, en toch is het dan ook al weer voorbij. Misschien denk je de laatste tijd bij jezelf, hoe kan ik nog een beetje van die zomervakantie gevoel vasthouden in mijn dagen? Net zoals je heimwee kunt hebben op vakantie, kun je ook heimwee hebben naar je vakantie.

vrijdag 19 juli 2019

Met de vakantie in het vooruitzicht kan er onrust ontstaan. Aan de ene kant de wiebeltenen, want bijna (op) vakantie. Aan de andere kant buikpijn, want bijna (op) vakantie. Hoe groot de (voor)pret van vakantie ook kan zijn, voor sommige mensen geeft het ook grote gevoelens van onzekerheid.

maandag 8 juli 2019

Het voelt als pas geleden, mijn laatste blog op de website van mijn praktijk. Toch schreef ik de laatste blog in 2017. De tijd vliegt en de tijd slokt soms de dag op. Tegelijkertijd weet ik; niet alles wat tikt ontploft. Hoe vind je dan de tijd voor de dingen die je leuk vindt om te doen?

dinsdag 27 juni 2017

Heb je het gevoel dat alles je op een specifiek moment plots te veel is? Dat je overmeesterd wordt door emoties of je plots helemaal leeggezogen voelt? Je wilt wel, maar weet niet meer hoe of wat. Voel je je futloos en uit balans? Heb je geen overzicht meer en weet je niet meer welke kant je uit moet? Grote kans dat je overprikkeld bent.

vrijdag 3 maart 2017

''Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'' - Pippi Langkous

We kennen haar allemaal, hebben soms zelfs geprobeerd of we net zo sterk zijn als zij en velen van haar hebben haar als jeugdheld.

woensdag 14 december 2016

De ene persoon is gevoeliger dan de ander, net zoals de een atletischer of bijvoorbeeld intelligenter is. Als iemand zeer gevoelig is, wordt dit hoogsensitiviteit genoemd. Ongeveer 20% van de bevolking is hoogsensitief, en het komt bij zowel jongens als meisjes, mannen als vrouwen voor.

maandag 10 oktober 2016

De titel van deze blogpost zegt het al. Rauw... Rouw en verlies zijn onderwerpen met rauwe randjes, pijnlijke randjes, lang niet makkelijk om over te praten, om in te delen of om alleen al te begrijpen. Rouwen, we maken het allemaal mee, wellicht heb je het al eens meegemaakt. Het hoort bij het leven, maar het is een van de zwaarste dingen die wij als mensen voor onze kiezen krijgen. Dat komt omdat het tegen onze natuur is. Er wordt van je verwacht iets los te laten, iets wat je juist zo onwijs kostbaar is, iets wat je juist onwijs liefhebt. Dat doet pijn!

zaterdag 30 juli 2016

Wauw, even helemaal niets. Juli, een maand waarin velen van ons vakantie krijgen. Net als ik, een weekje vrij in juli en aan het einde van augustus ook nog heerlijk twee weken vrij. In de tussentijd werk ik door met Praktijk Speelkracht, bezoek ik vrienden en plan ik andere leuke dingen. Maar naast deze volle dagen plan ik ook dagen met Niets. Heerlijk niksen, tijd voor mezelf. 

maandag 20 juni 2016

Loslaten, klinkt als een werkwoord. Loslaten is intern hard werken. Loslaten is de laatste jaren hard in opmars gekomen. We komen er achter dat loslaten niet iets gemakkelijks is. Iets wat niet van de een op de andere dag gebeurt is en iets wat eigenlijk een beetje tegen onze natuur is. Loslaten is lastig!

maandag 23 mei 2016

Met het nummer ‘Slow Down’ van Douwe Bob lijkt het langzaam aan- doen steeds meer in de spotlight te staan. Onthaasten is hot, leven in het hier en nu, en als het kan moeten we daarbij ook nog een beetje ontspannen.  Maar wat is onthaasten nou eigenlijk, waarom willen we het massaal zo graag en is het zo onwijs lastig om in onze drukke agenda’s te proppen? En bovenal, hoe werkt onthaasten nou eigenlijk en hoe pas jij een moment van onthaasten toe?