(Hiep)Hoi! Ik ben Irene de Bel en ik ben de trotse eigenaar van Praktijk Speelkracht. Van jongs af aan had ik de droom om mijn eigen praktijk op te zetten. Een plek waar mensen zichzelf kunnen en mogen zijn. Een plek waar ruimte is voor alle gevoelens: verdriet, angst, boosheid, jaloezie, blijdschap, euforie en alles wat daartussen zit en bij komt kijken. Een plek waar veiligheid is om al deze gevoelens te ontdekken en in spel samen op avontuur te gaan om zo in je eigen kracht te staan. Praktijk Speelkracht is de plek waar spelen, spel en kracht samenkomen. In spel op zoek naar jouw kracht. De praktijk startte in 2016 en ik ben nog steeds iedere dag blij dat ik hier mensen mag helpen.

Ik ben afgestudeerd als dramatherapeut aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Ik studeerde af met een onderzoek naar rouw- en verliesverwerking en maakte dit tijdens en na mijn bachelor mijn specialisatie. Na het behalen van mijn bachelor heb ik door de jaren heen verschillende bij- en nascholing gevolgd op het gebied van rouw en verlies, trauma, hoogsensitiviteit, systeemtherapie, schematherapie, relatietherapie en developmental transformations: een unieke methode binnen dramatherapie die je leert omgaan met de instabiliteit van het leven.
Ik ben een gevoelsmens, puur, dynamisch, positief, ambitieus en gedreven. Om de droom die ik ooit had werkelijk te maken, voelt heel goed. Ik heb liefde voor mijn vak en voel me bevoorrecht om het vak te beoefenen wat ik altijd gekoesterd heb.

Ik houd van het leven, maar weet ook dat het leven niet iets vanzelfsprekends is, daarom kies ik er bewust voor om krachtgericht te werken waarin het vergroten van je eigen veerkracht centraal staat. Als dramatherapeut heb ik oog voor de verbinding op fysiek, cognitief en emotioneel vlak. Ik ben ervan overtuigd dat denken, voelen en handelen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Irene de Bel